• 923

  Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
  0 recenzii

 • Cladirea, monument istoric, este reprezentativa pentru tipologia spatiilor comerciale, publice si private din orasele transilvana intre secolele XVI si XIX.

  Prima atestare documentare a fost la 21 decembrie 1512, cand se aloca suma de 200 florini pentru anzestrarea farmaciei orasenesti, iar farmacistului Johannes ii este platit de catre oras impozitul pe casa, care servea si ca locuinta, si ca farmacie.

  Refacuta in anul 1566, conform inscriptiei de pe ancadrament de usa din piatra, casa a fost evaluata in anul 1572 la 450 de florini si 40 de denari.

  Cladirea, alipita de cladirea vecina, se ridica pe 3 niveluri. Infatisarea casei medievale, avand fatada spre piata orasului, cu arcade exterioare sprijinite pe stalpi, concepute initial ca spasii de vanzare a marfurilor negustorilor si breslasilor brasoveni, s-a modificat in jurul anului 1800, cand porticul a fost inlocuit, frontonul carei inaintand cu cca. 2 m spre piata.

  Cladirea pastreaza substanta originara in proportie de 80%, intre 1993-2008 s-a desfasurat consolidarea si restaurarea. Va ilustra urmatoarele teme: lapidariu, pivnita cu marfuri (sec. XVII-XVIII), han brasovean (sec. XVIII), camera copil (sec. XIX), camera de patrician, atelier de modista, atelier de broderie sec. XIX, atelier de fotograf (sec. XIX).

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie