Despre județul Brașov


Cuvântul Președintelui Consiliului Județean Brașov

„Vă invit în județul Brașov, o zonă de un farmec aparte, care are atâtea de oferit turistului curios, aventurier sau meditativ ori, pur și simplu, dornic să uite o vreme de grijile cotidiene și să se relaxeze într-un mediu atractiv și prietenos.

Veți găsi la noi acel aer medieval al vechilor burguri care vă va duce cu gândul la oameni și întâmplări din alte vremuri. Veți găsi cetăți multiseculare, biserici fortificate, mănăstiri unde timpul curge altfel, peisaje a căror frumusețe îți taie respirația, o bogăție a florei și faunei ce oferă un spectacol de neuitat al naturii. Veți găsi așezări, cu tradițiile și obiceiurile lor unice și nealterate, în care liniștea și frumusețea simplă a vieții pastorale a rezistat iureșului contemporaneității, dar și locuri în care modernitatea, cu toate facilitățile pe care le presupune, este la ea acasă.

Dincolo de locurile populare printre turiștii care vin în Brașov, județul nostru are și multe atracții mai puțin cunoscute, care merită explorate și pe care dorim să le punem în valoare. M-aș bucura să știu că, prin proiectele noastre de promovare a turismului, vă ajutăm să le descoperiți.”

Adrian Ioan VEȘTEA
Președintele Consiliului Județean Brașov 

Alte sugestii

Despre județul Brașov
Obiective de neratat
Costuri în Județul Brașov
Experiențe în județul Brașov
Oferte Health & Wellness