• 422
  Tur cu bicicleta Piatra Craiului, Pră...
 • Traseul trece prin regiunea pitorească a munţilor Piatra Craiului – Măgura, Prăpăstiile Zărneştilor, pornind şi sfârşindu-se la cabana Gura Râului.

  Locul de start este cabana Gura Râului, unde se poate ajunge cu maşina personală sau direct pe bicicletă dacă vii cu trenul din Zărneşti. Traseul porneşte pe drum forestier în urcare uşoară până se ajunge izvorul Fântâna lui Botorog, pe dreapta. Se merge înainte, nu se face stânga spre Măgura (pe acolo e întoarcerea din tură).

  Intrarea în defileul Prăpăstiile Zărneştilor se face la aproximativ 2 km de la izvorul Fântâna lui Botorog. La km 6,6 al turei se va face stânga în ac de păr pentru a continua spre Muchia Vlăduca unde altitudinea va fi în jur de 1000 m.

  La km 9,2 al traseului se va face stânga intrând pe poteca turistică. Se mai pedalează aproximativ 1,2 km până la o stână părăsită, apoi încă vreo 200 m până în zona denumită La Table.

  După La Table, în jurul km 11, se ajunge la altitudinea maximă a traseului: 1.440 m. De aicise coboară până înapoi la Gura Râului. Se continuă spre şaua şi vârful Joaca, urmând ca la km 12 al turei să se ajungă la o altă stână părăsită. De aici, după alţi aproximativ 230 m se ajunge la un lac mic, de cele mai multe ori secat.

  De la km 14 se vor întâlni primele case din satul Peştera. Continuând drumul se intră în Măgura și se merge pe seria de serpentine la vale careduc înapoi la Fântâna lui Botorog şi cabana Gura Râului.

  Lungime: 23 km
  Diferenţă de nivel: 880 m
  Altitudine maximă: 1.440 m
  Rampă medie: 9,1 %

 • 1. Cabana Gura Râului, Strada Râului, Zărnești, Județul Brașov, România

  2. Piatra Craiului, Cabana Curmătura - Prăpăstiile Zărneștilor, România

  3. Muchia Vlăduca

  4. La Table, Comuna Moieciu, Județul Brașov, România

  5. Peștera 507136, România

  6. Măgura 507133, România

  7. Cabana Gura Râului