† Biserica ortodoxă veche Sf. Nicolae (monument istoric)

Str. Romulus Cristoloveanu nr. 14
Biserica de piatră a obştei românilor râşnoveni a fost ridicată în anul 1384 fiind unul dintre cele mai vechi monumente arhitectonice din Ţara Bârsei. Biserica poartă hramul Sf. Nicolae.

† Biserica evanghelică “Sf. Matthias” şi incinta fortificată Râşnov (monument istoric)

Str. Republicii nr. 1
Biserica a fost construită în sec. XIII sub forma unei bazilici romanice din care se mai păstrează arcul triumfal, şi a fost fortificată un secol mai târziu.
În interiorul bisericii se mai păstrează şi azi rămăşiţe ale frescelor de la 1500. Interesant că altarul de la sfârşitul sec. XVIII prezintă un tablou a cărui predelă este o copie, aproape o clonă artistică a celebrei reprezentări a Cinei cea de Taină a lui Leonardo da Vinci.

Cetatea ţărănească (monument istoric)

Cetateaa fost construită pe dealul ce se înalţă la sud de centrul aşezării şi datează prima fază, din sec. XIV. Dimensiunile ei indică faptul că este vorba de o cetate de refugiu ţărănească de tipul celor construite în aceeaşi vreme de comunităţile săseşti din Saschiz şi Prejmer.

Cetatea a suferit un pustiitor incendiu la 1718 şi refăcută a mai funcţionat în sec. XVIII. La 1802 clădirile din interiorul incintei mici a cetăţii au fost grav afectate de un cutremur. Cetatea Râşnovului este una dintre cele mai bine conservate cetăţi ţărăneşti din Transilvania, chiar dacă Ţara Bârsei a fost puternic ameninţată şi afectată de atacurile turceşti din sec. XIV-XV.

Află mai multe despre Cetatea Românească Râșnov

Cheile Râşnoavei

Din vârful Postăvarului (1799 m) către vest-sud-vest coboară o creastă din stâncă albă, calcaroasă, a cărei imagine este familiară localnicilor. Creasta sfârşeşte abrupt în Cheile Râşnoavei (Râşnovului) şi apare pe harta turistică sub numele de Muchia Cheii. Cheile Râşnoavei este zona ideală pentru a practica apinismul, călăria, bungee jumping-ul sau pentru plimbări şi picnic-uri în mijlocul naturii.

Peştera Râşnoavei

Peștera Râșnoavei este situată în Munții Postăvarul, aproape de localitatea Râșnov, județul Brașov. Cavitatea se întinde pe o lungime de aproximativ 390 m și este frumos decorată cu concrețiuni.

În sezonul ploios nu este accesibilă, existând pericolul inundației. Cei care se încumetă să exploreze această peșteră au nevoie de un minim de echipament: îmbrăcăminte impermeabilă, bocanci sau cizme, lanternă și un ghiozdan cât mai micuț cu provizii pentru a economisi spațiu.

Se poate ajunge la Pestera Rasnoavei pe traseul montan cu plecare din Rasnov, pe traseu marcat, Valea Carbunarii, pana la Pestera Rasnoavei (aprox. 1 ora). Un alt traseu montan cu plecare din Rasnov, este catre Valea Cetatii (spre Bisericuta Paganilor = o stanca care poarta aceasta denumire), care se intalneste cu traseul de pe Valea Carbunarii in platoul mare, apoi spre Pestera Rasnovei (aprox. 3 ore).

Alte sugestii

Munții Piatra Craiului
Muntele Postăvarul
Râșnov
Orașul Brașov
Orașul Făgăraș