• 771

  Filarmonica Brașov
  0 recenzii

 • Filarmonica Brașov-promotorul vietii muzicale brasovene.

  Enescu afirma intr-un interviu, acordat dupa concertul sustinut cu orchestra Societatii Filarmonice din Brasov : “…la sasi am descoperit o cultura muzicala uimitoare, extraordinara. Asa, la Brasov, ei au o merituoasa orchestra simfonica”.

  Pentru cea mai modernă sală din istoria filarmonicii – Sala Patria – un aport insemnat in realizarea si definitivarea proiectului (denumit „Reabilitarea Cladirii Cinematografului Patria”) a avut-o personalitatea proeminenta a vietii brasovene, Cecilia Doiciu, aflata la conducerea institutiei intre anii 2007 – 2010.

  Odata cu inaugurarea „Salii Patria” in toamna anului 2013, proiectul asigura cadrul adecvat desfasurarii tuturor initiativelor culturale.

  Pe parcursul intregii existenţe colaborarile cu numerosi artisti, oaspeti de mare renume, au avut darul de a confirma valoarea orchestrei si de a contribui la cresterea sa calitativa si artistica.

  In prezent, sub conducerea directorului Liviu Mates, Filarmonica Brasov sustine o bogata activitate concertistica in cadrul fiecarei stagiuni, avand angajati instrumentisti de o reala valoarea artistica, dirijori si solisti de renume national si international: dirijorii Ovidiu Dan Chirila si Cristian Orosanu, violonistul Florin Ionescu-Galati, violoncelistul Anton Niculescu, pianistul Horia Mihail si cvartetul de coarde „Gaudeamus”.

  Orchestra simfonica a Filarmonicii Brasov ofera publicului meloman creatia unui evantai repertorial extrem de larg, ce apartine atat compozitorilor romani, cat si straini, din toate epocile si orientarile estetice muzicale.

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie