Text

Poiana Brașov se află la o altitudine de 1.030 m la baza Masivului Postăvarul (1799 m). Accesul cu automobilul se face din Brașov sau cu autobuzul 20 din Livada Poștei pe o distanță de 12 km (preț bilet: 5 lei/direcție).

Frumusețea peisajului, la care se adaugă dotările realizate la nivelul celor mai exigente cerințe ale turismului modern, au făcut din Poiana Brașov cea mai importantă stațiune de munte din România, recunoscută și pe plan internațional.

Deține cea mai densă și modernă dotare turistică montană precum și cel mai mare domeniu schiabil din țara noastră.

Stațiunea beneficiază de o bază complexă pentru practicarea sporturilor de iarnă: instalații de transport pe cablu (teleschi, telescaun, telecabine și telegondolă), pârtii de schi cu grade diferite de dificultate deservite de instalații de producere a zăpezii artificiale, iar pârtia Bradul este dotată cu nocturnă.

Poiana Brașov este locul ideal și pentru sezonul cald, clima de munte (cu aer bogat în ozon) împreună cu numeroasele trasee de drumeție ce oferă peisaje uimitoare și varietatea ofertei de petrecere a timpului liber, justifică pe deplin renumele internațional al acestei stațiuni.

Telecabinele

Telecabinele din Poiana Brasov au program zilnic între 09:00-16:00 (în extrasezon funcționează una dintre cele trei instalații):
- Telecabina Capra Neagră
- Telecabina Kanzel
- Telegondola Postăvarul Expres

Pentru informații legate de program și tarife, accesați www.brasovcity.ro. Tot aici găsiți în sezonul de iarnă, actualizările zilnice pentru starea pârtiilor.

DECALOGUL SCHIORULUI

1. Să schieze în așa fel încât să nu pună în pericol viața altui schior sau să îi cauzeze acestuia vreun prejudiciu.
2. Să își adapteze viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului pe pârtie.
3. Să își aleagă cu grijă traiectoria pe care urmează să coboare, în scopul protejării schiorilor aflați în aval.
4. Să depășească schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, respectând condiția ca această depășire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluție neasteptată a celui ce urmează să fie depășit.
5. Să se asigure, printr-un examen atent al traficului din amonte și a celui din aval, că atât el, cât și alți schiori sunt în afara oricărui pericol cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului după o oprire temporară pe pârtie.
6. Să evite staționarea pe pârtie, mai ales pe porțiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, să elibereze pârtia în cel mai scurt timp posibil.
7. Să utilizeze numai marginea pârtiei, în cazul în care este obligat să urce sau să coboare pe jos.
8. Să respecte indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare instalate pe pârtiile și traseele de schi pentru agrement.
9. Să anunțe postul de prim-ajutor, în cazul accidentării unui schior și să acorde sprijin la transportarea acestuia.
10. Să își declare identitatea în fața organelor abilitate, în cazul în care a fost martorul unui accident sau a provocat el însuși accidentul.

Activități în timpul iernii

Pe lângă practicarea schiului, principala activitate din sezonul rece (de care turiștii se bucură din plin mai ales ca pot apela la numeroasele centre de închiriere a echipamentelor și la serviciile numeroaselor școli de schi), alte posibilități de petrecere a timpului liber în sezonul de iarnă în Poiana Brașov sunt:
- Practicarea săniușului pe pârtiile special amenajate
- Plimbări cu sănii trase de cai
- Tubing de iarnă
- Plimbări cu snowmobilul
- Practicarea patinajului pe patinoarul special amenajat în stațiune
- Activități apres-ski

Activități în timpul anului

În restul anului se pot practica activități precum:
- Ciclism (în stațiune există mai multe centre de închirieri biciclete, echipament complet pentru cicloturism sau tururi ghidate)
- Echitație (3 centre disponibile), plimbări cu trăsuri trase de cai sau ponei
- Parc de aventură
- Zbor cu parapanta în tandem cu instructori autorizați și experimentați
- Wildlife watching
- Drumeții, în curând va fi disponibil și un traseu de nordic walking
- Închirieri de ATV-uri, off-road
- Închirieri carturi, biciclete cu 4 locuri
- Tir cu arcul
- Tubing, zorbing, bungee pentru copii
- Activități sportive pe terenurile din stațiune, fotbal, tenis

Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov

Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov pune la dispoziția turiștilor activități indoor precum: bowling, billiard, mini-golf, o sală de escaladă cu pereți pe 2 niveluri de dificultate, jocuri pentru copii (mini-bowling, mini-hockey, mini-fotbal, mini-basket). De asemenea, în cadrul Centrului există spații pentru expoziții (permanente și temporare), simpozioane, conferințe, spectacole de divertisment, activități tematice pentru copii, evenimente culturale precum și o cafenea.

Pentru mai multe informații legate de activități, petrecerea timpului liber, cazare, atracții sau tururi organizate, vă puteți adresa Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Poiana Brașov (Str. Poiana Soarelui, nr. 138 – lângă stația de autobuz din parcarea mare, tel.: +4 0268.327.298, e-mail: cnipt@brasovcity.ro, web: www.poianabrasovinfoturist.ro)

Alte sugestii

Munții Piatra Craiului
Muntele Postăvarul
Râșnov
Orașul Brașov
Orașul Făgăraș